המדריך לרכישת מעבד מזון

מדריך לבחירת מעבד המזון המתאים למטבח שלכם:

מעבד מזון זהו מכשיר  מטבח רב-תכליתי חיוני המשמש להאצת ביצוע משימות שגרתיות כגון קיצוץ, חיתוך, גריסה ועוד. 
השימוש במעבדי מזון לביצוע המשימות החוזרות על עצמן יכול לחסוך הרבה זמן ואנרגיה, במיוחד כשצריך לעבד כמויות גדולות. 
לחלק ממעבדי המזון יש גם חיבורים מיוחדים אפילו ללישה של הבצק הביתי.
מלבד חיסכון של זמן רב, ציוד המטבח הזה גם בטוח יחסית לשימוש. 
כאילו אין סיכון לחתוך את האצבע בזמן קיצוץ ירקות. 
מעבד מזון טוב במטבח שלך מניע להיות יצירתי עם ארוחות בריאות ומעניינות.אז אתם אוהבים לבשל, אבל האם אי פעם אתם מוצאים את עצמכם מייחלים שהיה לכם עוזר שיעשה את כל הדברים המשעממים כמו חיתוך ירקות ומחית תפוחי אדמה?
אז אולי מעבד מזון הוא בדיוק מה שאתה צריך.

מהו מעבד מזון?
מעבד מזון הוא מכשיר מטבח רב תכליתי שנועד לחסוך לך זמן ואנרגיה בעת הכנת ארוחות. 
לכל יחידה יש בסיס, קערת ערבוב מפלסטיק, להבים נשלפים ומכסה, והם גם בדרך כלל מגיעים עם מהירויות משתנות ופונקציית דופק.
אפשר לקצוץ ולגרוס ירקות ואפילו לערבב בצק במעבד מזון, אבל הם באמת יכולים לעשות כמעט כל דבר שקשור להכנת מזון. 
הם פורסים, חותכים לקוביות, קוצצים, מגרדים, מועכים, מרסקים, מערבבים, לשים, טוחנים. מוסיפים בלנדר ותוכלו לקצוץ אגוזים ותבלינים, לכתוש קרח ולערבב מרקים מקוררים.

עד כמה מעבדי מזון רועשים?
אין להכחיש שמעבד מזון הוא מכשיר רועש. אם אתם מחפשים אחד שקט, לא סביר שתמצאו דגם שכזה.
רעש של מעבדי המזון נעים בין 68dB ל-92dB. 

האם אפשר להשתמש בבלנדר כמעבד מזון?
מכשירים אלה מתאימים ביותר לפונקציות שונות.
בלנדר אידיאלי לשייקים, מרקים ומילקשייק, בעוד שמעבד מזון אידיאלי לשלבים השונים של הכנת הארוחה, כמו קיצוץ, חיתוך וערבוב. 
למעבדי מזון יש אביזרים מצורפים רבים .
מעבד מזון הוא בחירה טובה  ועוזר אישי במטלות הכנת האוכל במטבח קיים גם בשוק מכשירים משולבים של מעבד מזון ובלנדר, אבל הם יכולים להיות מגושמים יותר וקשים לאחסון.
חשוב להבין  במה תשתמשו במעבד המזון שלכם.
אם אתם בשלנים נלהבים ובדרך כלל מכינים כמויות גדולות יותר של אוכל, אז אחד המעבדים הגדולים יותר עם כל סוגי הסכינים והאביזרים הנלווים יהיו נכונים בבחירת רכישת מעבד המזון החדש שלכם.

מהו מעבד מזון מיני?
אם אתם משתמשים במעבד מזון רק מדי פעם או בכמויות קטנות יותר כמו קארי, אגוזים קצוצים, פירורי לחם ופסטו, אז מעבד מזון קטן שניתן לשלוף במהירות מהארון הוא כל מה שאתם צריכים. הם בדרך כלל בנפח של עד ליטר אחד, והיותם קומפקטיים וקלי משקל קלים לאחסון ולניקוי.
שלא כמו מעבדי מזון מסורתיים בגודל מלא, למעבדי מיני אין בדרך כלל מצנח גדול או מבחר להבים עבור משימות כמו גריסה וחיתוך, מה שאומר שהם לא מסוגלים לפרוס ולגרר. אתה יכול גם להשתמש בבלנדרי מוט רבים עם קערת עיבוד.

תכונות עיקריות :
אחסון עבור כל החלקים הנוספים
מגירת אחסון פנימית או קופסת אחסון נפרדת שומרת את כל האביזרים המצורפים יחד, וזו דרך טובה להגן על הלהבים (ועל האצבעות). 
דגמים מסוימים אינם גדולים מספיק כדי לאחסן את כל הלהבים והאביזרים המצורפים למכשיר, בעוד שמיכלים אחרים הם די גדולים ומגושמים ויכולים לתפוס כמות ניכרת של מקום בארון.

גודל קערה
גודל קערת מעבד המזון משתנה מדגם לדגם, אז חשבו למה תשתמשו בה ועל כמות המזון שתצטרכו לעבד. 
קערת מיני מעבד שיושבת בתוך קערת מעבד המזון הראשית מעולה לעבודה עם כמויות קטנות, הכנת פסטו ומיונז וטחינת אגוזים. 
יחידת מטחנה נפרדת יכולה לעשות כמעט אותו דבר.

קערה אטומה
חפש קערה אטומה (כלומר כזו ללא חור באמצע שהציר נכנס אליו) 

Pulse
פונקציית Pulse  מעניקה Pulse קצרים, מה שעוזר לפזר את העומס בצורה שווה יותר וליצור עקביות אחידה, במיוחד בעת מיזוג כמויות קטנות יותר. 
זה יכול להיות כפתור או חוגת Pulse אבל אנחנו חושבים שכפתור קל יותר לשימוש.

להב עיבוד
להב העיבוד צריך לשבת נמוך ככל האפשר לקערה. זה מאפשר לערבב מזון כראוי ולא להיתקע מתחת ללהב.

להבי חיתוך/מגרדת
בהתאם למעבד המזון, רבים יכולים להגיע עם מגוון של אביזרים מצורפים (לפעמים תוספות אופציונליות) שיכולים לפרוס או לגרד לעוביים שונים, החל מלהבי חיתוך עדינים או ג'וליאן ועד לפרוסות עבות של גבינה.

רגלי גומי
רגליות גומי על יחידת המנוע יכולות לעזור לשמור אותה יציבה בזמן שהמכונה בשימוש.

להב לחיתוך עבה 
תצטרכו את זה אם אתם רוצים להכין צ'יפס או רצועות ירקות.

דיסק מקציף
תצטרך אלה אם אתה רוצה להקציף שמנת או להקציף חלבונים.

להב בצק
בדרך כלל פלסטיק, זה שימושי אם אתה רוצה להקציף קצת בצק.

מסחטה
מספר דגמים מגיעים עם מסחטת הדרים. חלקם מגיעים עם סחט מיץ לעיתונות למיץ גם סוגים אחרים של פירות וירקות.

דיסק בקיבולת מרבית
לא הרבה מעבדי מזון מגיעים עם האביזר המצורף הזה, אבל אם אתה מתכנן להשתמש במעבד המזון שלך להכנת נוזלים כמו חלב שקדים, אז החיבור הזה חיוני.
זה משנה את הכוח בקערת המעבד כדי לדחוף כל נוזל שעולה למעלה בחזרה לתוך הקערה.
עם אביזר  מצורף זה אתה יכול להפיק את המרב מקיבולת הנוזל המקסימלית תוך הימנעות מהתזת נוזלים מהמעבד.

חיבור לבלנדר
חלק ממעבדי המזון מגיעים עם חיבור לבלנדר, אבל אם כבר יש לכם בלנדר נפרד, זה לא חובה.

קערות ערבוב וקערות פטיסייר
אלה יכולים להיות גדולים יותר מקערת מעבד המזון וקשה למצוא להם אחסון, אבל הם שימושיים לערבוב בלילות עוגה, בצקים ומאפים.

כיצד מעבד מזון יכול לחסוך לך כסף
שימוש במעבד מזון להפחתת פסולת
מעבד מזון יכול לעזור להפחית את כמות המזון המעובד שאתה קונה, מה שיכול להפחית את כמות האריזות שאתה מכניס הביתה. זה גם יכול לעזור להפחית את בזבוז המזון שלך - הנה כמה טיפים ורעיונות שימושיים.

•    לחם מיושן ניתן להפוך לפירורי לחם, ואז לאחסן במקפיא.
•    ניתן לפרוס ירקות כמו גזר, תפוחי אדמה, בצל וסלרי עם חיבור הפורס, ואז להלבין ולהקפיא.
•    עשבי תיבול אפשר לעבד במיני מעבד עם מעט שמן ולהכניס אותם לכלים קטנים או מגשי קוביות קרח ולהקפיא.
•    הכינו פסטו משלכם - פטרוזיליה נהדרת עם מעט לימון, שמן זית ושום. אתה יכול אפילו להוסיף כל סוג של אגוז כדי לתת לו מרקם קרמי. שומרים בצנצנת במקרר עד שבוע ומטפטפים על ירקות צלויים, דגים, עוף וכל בשר, או השתמשו ברוטב לסלט.
•    ניתן להפוך ירקות פרוסים או מגוררים לחמוצים. זוהי דרך מצוינת לשמר כרוב, גזר, חצילים, זוקיני ומלפפונים.
•    קוצצים דק נתחי ירקות להכנת קציצות ירקות או להוסיף לבולונז.
•    שאריות גבינה וירקות ניתנות לגרירה באמצעות חיבור הגריסה ולעצב לביבות ירקות לטיגון במחבת.

ניקוי מעבד מזון
יצרנים רבים מצהירים שהקערות והאביזרים ניתנים למדיח כלים, בדרך כלל במדף העליון ובמחזור טמפרטורה נמוך יותר. 
עם זאת, המדיח יכול להעכיר את פני השטח של קערות מעבד המזון שלך ואנו ממליצים לא להכניס חלקים כלשהם למדיח הכלים.
במקום זאת, אנו ממליצים להשתמש בכמה טיפות של חומר ניקוי עם מעט מים ולזרוק אותו דרך מעבד המזון ולהשאיר אותו לייבוש באוויר.

תוכלו להתרשם ולבחור את המעבד המזון  שלכם עם מגוון מעבדי המזון הקיימים אצלנו באתר

למגוון מעבדי המזון לחצו כאן